Dortmund-trainer komt vijf dagen voor Ajax-clash met uitgebreide blessure-update

Dortmund-trainer komt vijf dagen voor Ajax-clash met uitgebreide blessure-update

14-10-2021 12:50 Laatste update: 13:28
65

De ziekenboeg van Borussia Dortmund stroomt een week voor de Champions League-clash met Ajax leeg, maar Marco Rose loopt nog geen polonaise. De trainer van BVB moet bijvoorbeeld afwachten wat er met Erling Haaland gaat gebeuren.

"De jongens komen stilaan terug", laat Rose weten op de persconferentie van donderdagmiddag. Dortmund speelt zaterdag tegen FSV Mainz en treft Ajax drie dagen later in de derde speelronde van de Champions League. "Het wordt voor veel spelers een race tegen de klok."

Haaland is op de weg terug van een dijbeenblessure. "Erling wil heel graag, maar we moeten afwachten hoe het uitpakt. Ons spel verandert natuurlijk als hij er niet bij is. De laatste keer zonder hem, wonnen we. Het is duidelijk dat hij het team graag wil helpen."

Duitse media meldden deze week dat Manuel Akanji, Emre Can, Giovanni Reyna en Gregor Kobel tegen Mainz waarschijnlijk weer kunnen spelen. "Mahmoud Dahoud is er sowieso niet bij, terwijl Thomas Meunier nog steeds problemen heeft met zijn teen. Voor Mats Hummels ziet het er redelijk goed uit."

Mateu Morey, Dan-Axel Zagadou, Soumaila Coulibaly, Raphaël Guerreiro en Youssoufa Moukoko zullen zaterdag waarschijnlijk ontbreken.