Lang applaudisseert voor 'winnaar' Huntelaar: 'Ging bij Ajax met iedereen goed om'

Lang applaudisseert voor 'winnaar' Huntelaar: 'Ging bij Ajax met iedereen goed om'

Gepubliceerd: donderdag 14 oktober 2021 om 13:28do 14-10-2021 om 13:28

Het respect van Noa Lang voor Klaas-Jan Huntelaar is groot. De gestopte aanvaller (38) was in zijn laatste seizoen als Ajacied ploeggenoot van de kersverse Oranje-international, die tegenwoordig furore maakt bij Club Brugge.

Ondanks de generatiekloof konden Lang en Huntelaar het goed met elkaar vinden. "Vanaf dag één hadden we eigenlijk al een natuurlijke klik", vertelt de 22-jarige aanvaller aan Ajax Showtime.

"Klaas ging bij Ajax met iedereen goed om. Dat is ook zijn kracht. Hij sprak met iedereen en legt makkelijk contact. Hij gaf mij ook tips in het afronden, daar was hij zelf natuurlijk een meester in", vervolgt Lang. "Ik had bij Jong Oranje een behoorlijk grote kans gemist en dat kreeg ik dan gelijk te horen. Een wedstrijd later scoorde ik de winnende tegen Noorwegen met een volley en dan is hij de eerste die mij feliciteert."

Inmiddels speelt Huntelaar in de diepe krochten van het amateurvoetbal. Lang maakt een buiging. "Klaas heeft het maximale uit zijn mogelijkheden gehaald, omdat hij altijd honderd procent geeft. Als ik aan Klaas denk, denk ik dan ook aan een winnaar."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws