Emanuelson: 'Klaas en Maarten zeiden: wat anders? We doen dit ons hele leven al'

Emanuelson: 'Klaas en Maarten zeiden: wat anders? We doen dit ons hele leven al'

14-10-2021 10:58 Laatste update: 13:22
Eredivisie 28 Reacties

Klaas-Jan Huntelaar degradeerde vorig seizoen met Schalke 04 uit de Bundeslgia en is geruisloos uit het profvoetbal verdwenen, voordat hij opeens in een lager elftal van amateurclub HC '03 opdook. The Hunter heeft echter een onuitwisbare indruk achtergelaten bij oud-ploeggenoot Urby Emanuelson.

De twee werden begin 2006 ploeggenoten bij Jong Ajax en kroonden zich later dat jaar tot Europees kampioen met Jong Oranje. "Hij kwam bij ons als een grote jongen binnen (Huntelaar had in zijn laatste wedstrijd voor Heerenveen met 4-2 gewonnen van uitgerekend Ajax, red.). Klaas was een winnaar en hij kon ook best wel vervelend zijn. Dat merkte je vooral bij het Nederlands elftal, omdat hij een winnaar is en altijd wilde spelen", wordt Emanuelson geciteerd door Ajax Showtime.

Na omzwervingen bij Real Madrid, AC Milan en Schalke keerde Huntelaar in 2017 terug bij Ajax. "In zijn eindfase bij Ajax merkte je dat hij zich anders opstelde omdat hij een voorbeeldfunctie naar de jongeren toe had", aldus Emanuelson, die in de tussentijd neer was gestreken bij FC Utrecht. "Na de wedstrijd FC Utrecht – Ajax van vorig jaar of twee jaar terug hebben we nog even met elkaar gezeten. Toen zeiden hij en Maarten (Stekelenburg, red.): wat moeten we anders? Voetbal is wat we al ons hele leven doen."

Dat Huntelaar onlangs op de Achterhoekse bijvelden opdook, kwam dan ook niet geheel als een verassing voor Emanuelson. "Het blijft het spelletje waar je ontzettend veel liefde voor hebt. Ik denk dat het ook de reden is dat hij nu lekker een balletje trapt in de zevende klasse."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s