Bosz presenteerde Feyenoord-plan aan Derksen: Lariekoek. Wartaal. Prietpraat

Bosz presenteerde Feyenoord-plan aan Derksen: "Lariekoek. Wartaal. Prietpraat"

Gepubliceerd: donderdag 14 oktober 2021 om 16:34do 14-10-2021 om 16:34

Peter Bosz was tussen 2006 en 2009 technisch directeur bij Feyenoord en werkte aan een omvangrijk beleidsplan, dat echter niet in de smaak viel bij Johan Derksen. Voetbal International-journalist Martijn Krabbendam en schrijver Michel van Egmond halen lachend herinneringen op aan hun voormalige hoofdredacteur.

Bosz had de Feyenoord-plannen eerst intern gepresenteerd en maakte vervolgens een rondje langs de pers. "Hij had ook een groepje journalisten uitgenodigd. Daar zaten Valentijn Driessen en ik bijvoorbeeld bij, maar daarvoor was hij ook naar Johan gegaan", vertelt Feyenoord-watcher Krabbendam in de Dick Voormekaar-podcast van Voetbal International. "Alle zonnetjes in huis heeft hij gedaan..."

De huidige trainer van Olympique Lyon nam zijn laptop mee naar Derksen en legde het plan uit, weet Krabbendam nog. "Dit en dat gaan we doen en zus gaan we doen. En dat Johan onderuitgezakt zat met een sigaar en zat te kijken. Toen was hij klaar en klapte hij zijn laptop dicht en hij keek zo van: en?" De reactie van Derksen was echter niet bijster enthousiast. "Lariekoek. Wartaal. Prietpraat. Ik vind het helemaal niks. Nou, dan ging hij weer weg met zijn laptopje..."

Van Egmond kan smakelijk lachen om de anekdote. "Dat is altijd zo goed, die verbijstering op het gezicht van mensen als ze dat voor het eerst meemaken. Die mensen realiseren zich niet dat er maar twee smaken zijn in de wereld van Johan Derksen: óf prima plan óf helemaal niks. Hij kan niet zeggen: ja, zit wel wat in... Nee, helemaal niks, prietpraat. Goed is dat!"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws