'Advocaat heeft het voor Feyenoord gedaan, want de club kon het geld gebruiken'

'Advocaat heeft het voor Feyenoord gedaan, want de club kon het geld gebruiken'

11-10-2021 16:07
50

Dick Advocaat is niet te spreken over de manier waarop hij is neergezet in de documentaireserie over Feyenoord. Dat weet Martijn Krabbendam, Feyenoord-watcher van Voetbal International.

Advocaat baalt ervan dat hij wordt afgeschilderd als een trainer die bij wijze van spreken niet meer dan 'kom op' zegt tegen zijn spelers, aldus Krabbendam in het radioprogramma van Veronica Inside. "Hij heeft het voor Feyenoord gedaan, want de club kon wel wat geld gebruiken. Maar als hij jonger was geweest, had hij die camera's nooit toegelaten", klinkt het.

Wedden

Meer odds

"Hij is nu 74, dus het zal hem allemaal een zorg zijn, maar hij vindt het wel een beetje onterecht dat hij wordt neergezet als een soort 'kom op-coach', die niks anders kan dan dat een paar keer roepen."

Krabbendam spreekt van een verkeerd beeld. "Ze laten beelden zien uit de rust van wedstrijden en besprekingen vooraf, maar de echte voorbereiding gebeurt natuurlijk op het trainingsveld", zegt hij. "Er is geen trainer die in de rust een heel betoog houdt met videobeelden en een elftal daarmee opeens beter laat spelen."