Advocaat en Irak staan voor helse klus: Van Marwijk kan WK-droom teniet doen

7 oktober om 19:09
Laatste update: 7 oktober om 21:22

Het wordt voor Dick Advocaat en Irak een hels karwei om zich nog te plaatsen voor het WK 2022 in Qatar. Advocaat en zijn ploeg bleven in het kwalificatieduel tegen Libanon steken op een 0-0 gelijkspel, waardoor de blik nu gericht is op de verrichtingen van de Verenigde Arabische Emiraten waar Bert van Marwijk bondscoach is.

Voorafgaand aan het duel waren de belangen al bekend. Irak moest winnen van Libanon om een realistische kans te behouden op directe plaatsing voor het WK, nadat de ploeg van Advocaat eerder pas één punt wist te verzamelen.

Bashar Resan was vlak na rust dichtbij de openingstreffer, maar helaas voor Advocaat en consorten faalde hij oog-in-oog met de keeper. Nadat opstootjes en harde ingrepen het duel ontsierden, stond na negentig minuten nog altijd de brilstand op het scorebord.

Irak heeft nu na drie wedstrijden twee punten verzameld. Dat is evenveel als de Verenigde Arabische Emiraten, die momenteel derde staan in de poule. De ploeg van Van Marwijk komt donderdagavond echter nog in actie tegen Iran. De nummers één en twee van de groep gaan direct naar het WK in Qatar. De nummer drie speelt nog een play-off, waarin wordt gestreden om een plek in de intercontinentale play-offs.