AZ-coach Jansen verwacht beterschap: 'Vaak over gehad met Van Nistelrooy'

AZ-coach Jansen verwacht beterschap: 'Vaak over gehad met Van Nistelrooy'

Gepubliceerd: vrijdag 15 oktober 2021 om 20:08vr 15-10-2021 om 20:08

Pascal Jansen ziet dat FC Utrecht op een plek staat waar hij ook met AZ graag had gestaan. De trainer van de Alkmaarders is in aanloop naar het Eredivisie-duel in het AFAS Stadion complimenteus over de Domstedelingen.

Utrecht bezet momenteel de derde plek, terwijl AZ de nummer twaalf is. "Ze hebben het bij FC Utrecht goed voor elkaar", erkent Jansen tegenover het Algemeen Dagblad. "En dat is niet alleen nu zo, dat zag je vorig seizoen al onder Hake. Ze zijn op de ingeslagen weg doorgegaan en dat gaat goed."

"Ook zonder Gyrano Kerk die toch belangrijk was voor ze", vervolgt Jansen. "Het goede aan Utrecht is ook dat ze veel ervaring hebben met spelers die de Eredivisie goed kennen. Het is voor hen de uitdaging om dat het hele seizoen vol te houden."

Jansen ziet dat AZ onder meer de kansen beter moet afmaken om te stijgen op de ranglijst. Vooral Vangelis Pavlidis is nog niet erg gelukkig. "Ik heb het daar toen ik bij PSV werkte vaak over gehad met Ruud van Nistelrooy", stelt de coach. "Die zei me altijd dat dit soort fases er altijd zijn voor spitsen. En iedere spits wordt daar dan een beetje kriegelig van. Maar dan is er natuurlijk ook de ketchuptheorie die Ruud vaak aanhaalt. Als je een goal scoort volgen er meer."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws