AZ voerde groepsgesprek zonder trainer Jansen: 'Poku keek zijn ogen uit'

AZ voerde groepsgesprek zonder trainer Jansen: 'Poku keek zijn ogen uit'

Gepubliceerd: vrijdag 15 oktober 2021 om 17:55vr 15-10-2021 om 17:55

Laatste update: zaterdag 16 oktober 2021 om 13:35za 16-10-2021 om 13:35

AZ heeft sinds eind september de smaak te pakken: na de zeperd tegen FC Twente (3-1) wonnen de Alkmaarders van achtereenvolgens Go Ahead Eagles (5-0), FK Jablonec (1-0) en SC Cambuur (1-3). Vóór de winnende reeks namen Owen Wijndal en Bruno Martins Indi het initiatief tot een groepsgesprek, waar harde woorden vielen.

AZ-trainer Pascal Jansen was op de hoogte van de spelersbijeenkomst en juichte dit toe. "Dat vind ik alleen maar goed", wordt hij geciteerd door De Telegraaf. "We spreken als staf met de spelers over gedeelde verantwoordelijkheid. Het feit dat de jongens bij elkaar zijn gaan zitten en het één en ander hebben besproken, is in mijn beleving niet meer dan logisch."

Het gesprek vond daags na de nederlaag bij FC Twente plaats. In die wedstrijd veroorzaakte Timo Letschert twee tegengoals, waarna de verdediger voor rust werd gewisseld en teleurgesteld naar huis ging. "Maar ook Timo was bij het gesprek aanwezig", aldus Jansen, die Letschert wel een disciplinaire schorsing oplegde. Ook de zeventienjarige Ernest Poku was erbij. "Die keek zijn ogen uit, naar wat ik gehoord heb."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws