'Aké stapte naar Van Gaal toe: als je dat weet, laat mij dan naar huis gaan'

'Aké stapte naar Van Gaal toe: als je dat weet, laat mij dan naar huis gaan'

Gepubliceerd: zaterdag 16 oktober 2021 om 09:32za 16-10-2021 om 09:32

Laatste update: zaterdag 16 oktober 2021 om 13:33za 16-10-2021 om 13:33

Nathan Aké is tijdens de voorbije interlandperiode op bondscoach Louis van Gaal afgestapt. De verdediger van Manchester City moest in de WK-kwalificatieduels met Letland en Gibraltar op de tribune plaatsnemen en was liever bij zijn familie geweest.

Aké verloor een maand geleden zijn vader, nota bene op de avond dat hij scoorde tegen RB Leipzig in de Champions League. Van Gaal besloot hem desondanks op te roepen voor Oranje. "Van Gaal heeft hem er tien dagen bij gehad, maar die jongen heeft alleen op de tribune gezeten", vertelt Valentijn Driessen bij Veronica Inside.

"Aké heeft ook gezegd: als je dat nou bij voorbaat weet, laat mij dan naar huis gaan", vervolgt de chef voetbal van De Telegraaf. "Laat mij naar mijn moeder gaan en mijn broer, want we hebben nogal wat meegemaakt de afgelopen tijd. Die jongen zit in Manchester. Dan denk ik ook: je bent van het totale mens-principe, maar dat bestaat ineens niet meer", doelt hij op Van Gaal.

Aké heeft Van Gaal daadwerkelijk aangesproken, verzekert Driessen. "Ik weet niet wat hij exact heeft gezegd, maar ik vind het al heel wat dat iemand naar Van Gaal durfde toe te stappen om dat te zeggen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws