Ajax heeft aan twee bevliegingen genoeg tijdens moeizaam avondje in Heerenveen

Ajax heeft aan twee bevliegingen genoeg tijdens moeizaam avondje in Heerenveen

Gepubliceerd: zaterdag 16 oktober 2021 om 20:34za 16-10-2021 om 20:34

Ajax heeft de Eredivisie hervat met een moeizame uitzege op sc Heerenveen. De gehavende Amsterdammers overtuigden – drie dagen voor de Champions League-clash met Borussia Dortmund – allerminst in het Abe Lenstra Stadion en moesten een aantal Friese stormen doorstaan, maar pakten dankzij Sébastien Haller en David Neres alsnog de volle buit.

Ajax-trainer Erik ten Hag begon in Friesland zonder de vier Midden- en Zuid-Amerikanen die voor de interlandbreak nog in de basis stonden tegen FC Utrecht: Lisandro Martínez en Neres begonnen op de bank, Edson Álvarez en Nicolás Tagliafico waren er helemaal niet bij, net als Antony. Het spel golfde voor de rust op en neer en beide teams kregen prima kansen om tot scoren te komen. Rami Kaib en Anthony Musaba vonden Remko Pasveer op hun weg, maar Ajax opende de score met een vlotte aanval over links: Daley Blind bediende Dusan Tadic met een perfecte pass, de Serviër trok voor en Haller verzorgde de 0-1.

Kort voor rust moest Heerenveen-doelman Xavier Mous zijn zestienmetergebied uit om Tadic van scoren af te houden, daarna voerde Heerenveen de druk op. Musaba vond opnieuw de handschoenen van Pasveer, die bovendien knap redde op een inzet van Sven van Beek. Diezelfde Van Beek kopte na een uur spelen tegen de lat.

Ten Hag bracht Neres en Martínez alsnog binnen de lijnen en kon een kwartier voor tijd opgelucht ademhalen. Nadat opnieuw Tadic de afgemeten assist voor zijn rekening nam, kopte de ingevallen Neres tegendraads binnen: 0-2. Heerenveen kwam deze klap niet meer te boven en Ajax kon de wedstrijd alsnog onbezorgd uitspelen.

Ajax weet al dat het als Eredivisie-koploper de nieuwe week in gaat en kan zich richten op de krakers tegen Borussia Dortmund en PSV. Heerenveen krijgt zaterdag een herkansing in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws