Ten Hag drukt Ajax weer met neus op de feiten: Wij moeten in de spiegel kijken

Ten Hag drukt Ajax weer met neus op de feiten: "Wij moeten in de spiegel kijken"

Gepubliceerd: zaterdag 16 oktober 2021 om 21:48za 16-10-2021 om 21:48

Ajax-trainer Erik ten Hag zag zijn ploeg zaterdagavond niet overtuigen, maar wel winnen op bezoek bij sc Heerenveen. De eindverantwoordelijke vond dan ook dat er nog genoeg verbeterpunten waren bij Ajax.

Ten Hag kreeg na afloop in gesprek met ESPN de vraag of hij nog iets aan te merken had op het spel van zijn ploeg voor rust. "Niet zo heel veel: twee dingen. Eén: dat je toch twee counters toelaat, dat is een minpuntje. En het verzilveren van de kansen, want ik denk dat het bij rust al 3-0 had moeten staan."

In de tweede helft kreeg Ajax het nog lastig tegen Heerenveen. "Maar dat had ook vooral met ons te maken, dat onze middenvelders te hoog staan, dat we te snel de bal kwijt zijn, dat het middenveld opeens helemaal open ligt. En dat is niet best."

Nadat Ten Hag Lisandro Martínez en David Neres in liet vallen, werd het 0-2 en kon het niet geheel okselfrisse Ajax de wedstrijd alsnog rustig uitspelen, met de toppers tegen Borussia Dortmund en PSV op komst. Ajax heeft zijn lesje wel geleerd, na de zeperd tegen FC Utrecht voor de interlandbreak, hoopt Ten Hag. "Of ons zelfvertrouwen was doorgeslagen? Ja, je kunt het je tegen een ploeg als FC Utrecht niet veroorloven om met deze houding te spelen zoals wij hebben gedaan. Dat was onacceptabel. Dan kun je tegen schade aanlopen, dat is gebeurd: verdienste van Utrecht, die hebben het goed uitgebuit, maar wij moeten in de spiegel kijken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws