Veelzijdige Haaland speelt direct hele Ajax-generale uit: Constant duim omhoog

Veelzijdige Haaland speelt direct hele Ajax-generale uit: "Constant duim omhoog"

Gepubliceerd: zondag 17 oktober 2021 om 09:24zo 17-10-2021 om 09:24

Erling Braut Haaland heeft na een afwezigheid van een kleine maand direct weer een hele wedstrijd gespeeld voor Borussia Dortmund, met de Champions League-wedstrijd tegen Ajax op komst. Trainer Marco Rose liet na de 3-1 zege op FSV Mainz 05 weten dat de Noor simpelweg te belangrijk is om gewisseld te worden.

Haaland verzorgde direct twee van de drie treffers van zijn ploeg en is nu topscorer van de Bundesliga, vóór Bayern München-rivaal Robert Lewandowski. "Hij vroeg niet om een wissel. We hadden voortdurend oogcontact, net zoals ik altijd met Marco Reus heb: duim omhoog of omlaag? En bij Erling was het constant duim omhoog", aldus Rose na afloop op de persconferentie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

De regerend winnaar van de jaarlijkse Golden Boy-verkiezing bleek voor beide goals hard nodig. "Het was misschien goed voor hem geweest om hem iets eerder te wisselen, maar we konden hem goed gebruiken bij standaardsituaties. Hij heeft ons goed geholpen als we corners tegen kregen, dat is een aspect van zijn spel dat we niet over het hoofd kunnen zien. En dan kan hij ook nog eens een doelpunt maken in minuut 95..."

Haaland en de zijnen zetten na het weekend koers naar Amsterdam. Ajax en Borussia Dortmund beginnen dinsdag om 21.00 uur aan hun Champions League-treffen.

Poll

Hoe gaat Ajax-Borussia Dortmund eindigen?

Ajax wint
50%
Borussia Dortmund wint
25%
Gelijkspel
25%
(5413 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws