'Het waren fantastische tijden bij Oranje, maar ik focus me nu lekker op AZ'

'Het waren fantastische tijden bij Oranje, maar ik focus me nu lekker op AZ'

Gepubliceerd: zondag 17 oktober 2021 om 09:42zo 17-10-2021 om 09:42

Jordy Clasie nam in 2014 nog een bronzen WK-medaille mee naar huis, maar het Nederlands elftal lijkt anno 2021 uit het zicht voor hem. De geboren Haarlemmer staat sinds november 2016 op zeventien interlands.

De oefeninterland tegen België uit die periode is de laatste wedstrijd van Clasie in Oranje geweest. "Ik ben er hartstikke trots op dat ik voor mijn land uit heb mogen komen", laat hij weten aan de NOS. "Dat waren fantastische tijden, maar op dit moment focus ik me gewoon lekker op AZ. Het is op dit moment niet realistisch."

Clasie laat desgevraagd weten dat hij tussen 2013 en 2015 op zijn best was: de controleur droeg regelmatig de aanvoerdersband bij Feyenoord, mocht mee naar het WK in Brazilië en versierde uiteindelijk een toptransfer naar Southampton. "Ik denk dat ik toen ook heel constant was. En op dit moment denk ik dat ik de laatste drie wedstrijden heel goed bezig ben, het team ook. Dus daarop (de stelling 'zo goed als nu ben ik nog nooit geweest', red.) is het antwoord nee", glimlacht hij.

Ook een transfer naar het buitenland lijkt niet waarschijnlijk voor de oud-speler van onder meer Southampton en Club Brugge. "Ik heb hier nog een contract voor een kleine drie jaar, dan ben ik 33. Dus nee, ik focus me gewoon lekker hierop, ik ben gelukkig. En laten we zien wat mijn carrière over twee of drie jaar gaat brengen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws