NEC verbijstert supporters op derbydag: 'We vinden het een schandalige beslissing'

NEC verbijstert supporters op derbydag: 'We vinden het een schandalige beslissing'

Gepubliceerd: zondag 17 oktober 2021 om 13:25zo 17-10-2021 om 13:25

Drie supporters van NEC hebben een onvoorwaardelijk stadionverbod gekregen voor het afsteken vuurwerk bij de uitzwaaitraining voor de derby tegen Vitesse. Dat meldt de Gelderlander. Het zorgt voor woede bij de supportersvereniging van NEC.

Enkele supporters gooiden rookbommen op het trainingsveld en staken fakkels af achter één van de doelen. NEC treedt hard op: drie fans hebben met onmiddellijke ingang een stadionverbod gekregen. Zij zijn voor onbepaalde tijd niet meer welkom bij thuis- en uitwedstrijden en trainingen.

NEC bevestigt noch ontkent de straffen. "We focussen ons op dit moment op de wedstrijd tegen Vitesse", laat een woordvoerder weten aan de Gelderlander. "We gaan na de wedstrijd in gesprek met de supportersvereniging."

Het standpunt van de supportersvereniging is duidelijk. "Wij vinden het een schandalige beslissing", reageert voorzitter Jeroen Rengers. "Het gaat om een fakkel, niet om een geweldsincident. Iedereen vond het mooi, NEC deelt het nota bene op sociale media. Maar ze geven wel drie fans een verbod voor de wedstrijd van het jaar."

NEC - Vitesse begint zondag om 14.30 uur in het Goffertstadion. Het wordt de eerste derby sinds 2017.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws