Voor Ajax-Dortmund aangestelde arbiter onder vuur in Spanje: Is ons een raadsel

Voor Ajax-Dortmund aangestelde arbiter onder vuur in Spanje: "Is ons een raadsel"

Gepubliceerd: maandag 18 oktober 2021 om 09:38ma 18-10-2021 om 09:38

Jesús Gil Manzano fluit dinsdag Ajax-Borussia Dortmund, nadat hij zondagavond de leiding had over FC Barcelona-Valencia. De leidsman maakte echter geen vrienden bij Los Che: Memphis Depay mocht vlak voor rust aanleggen voor een penalty, na een ogenschijnlijk onschuldig duel tussen José Gayà en Ansu Fati.

Gayà verklaarde na afloop tegenover de Spaanse pers dat hij de bal speelde. "Ik weet niet hoe het er op tv uitzag, maar dat soort beelden kunnen misleidend zijn. Iedereen heeft kunnen zien dat ik de bal heb gespeeld", aldus de linksback. "Maar het is altijd hetzelfde: ze fluiten maar wanneer ze daar zin in hebben."

Ook trainer José Bordalás, een oude bekende van Ajax, was niet te spreken over de beslissing van Manzano. "Het was een beslissend moment (Memphis maakte de 2-1 en Barça won uiteindelijk met 3-1, red.) in een gelijk opgaande wedstrijd en het was geen penalty", stelde de bij Getafe opgepikte oefenmeester. "Gayà vertelde dat hij de bal raakte en we hebben het kunnen verifiëren aan de hand van de beelden. Het is ons een raadsel waarom hier een penalty voor is gegeven, met de beelden en alle technologie die we tegenwoordig hebben. We begrijpen er niets van en we zijn in alle staten."

Barcelona-trainer Ronald Koeman liet zich ook nog kort uit over de situatie. "Ik heb de beelden na afloop gezien. Je kunt je vraagtekens erbij plaatsen, maar de scheidsrechter floot en de VAR greep niet in, dus dan is het een penalty", aldus Koeman.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe gaat Ajax-Borussia Dortmund eindigen?

Ajax wint
50%
Borussia Dortmund wint
25%
Gelijkspel
25%
(5413 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws