PSV ziet eigen vermogen voor meer dan de helft verdampen: 'Heel zwaar jaar'

PSV ziet eigen vermogen voor meer dan de helft verdampen: 'Heel zwaar jaar'

Gepubliceerd: maandag 18 oktober 2021 om 13:30ma 18-10-2021 om 13:30

Het eigen vermogen van PSV is meer dan gehalveerd. Jaap van Baar (foto), financieel directeur van de Eindhovense club, licht via de officiële kanalen de jaarcijfers toe en zegt daarbij dat de achterban zich 'zeker geen zorgen' hoeft te maken.

Door de impact van het coronavirus en de timing van verschillende transfers noteert PSV een negatief financieel resultaat van 23,2 miljoen euro. "Wij hebben een fors verlies geleden", bevestigt Van Baar. "De afgelopen negen jaar hebben we zwarte cijfers geschreven, maar het eigen vermogen is nu meer dan gehalveerd. Dat was veertig miljoen euro en dat valt nu terug naar zeventien miljoen euro. Dus de korte boodschap is dat het in financieel opzicht een heel zwaar jaar was."

Achter de zorgwekkende cijfers zit een verhaal, benadrukt Van Baar: de gevolgen van de coronapandemie hebben een grote hap uit het PSV-budget genomen. "We hebben een jaar lang gespeeld zonder supporters in het stadion, onze zakenrelaties waren niet welkom en alle andere gerelateerde omzetstromen die tijdens een wedstrijd worden gerealiseerd die vielen eigenlijk volledig weg."

"Gelukkig hebben we steun gekregen van deze supporters en zakelijke relaties en zijn we uiteindelijk in staat geweest om het groot deel van die omzet toch te ontvangen. Dat heeft de impact van de pandemie verkleind." Ook maakte PSV gebruik van de steunmaatregelen vanuit de Nederlandse overheid. De achterban van PSV hoeft zich volgens Van Baar geen zorgen te maken. "Maar we moeten realistisch zijn: het heeft impact gehad. Maar de liquiditeit is op orde en we hebben een goede transferzomer na balansdatum gehad."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws