Ten Hag corrigeert media: Belediging voor die andere tien spelers van Dortmund

Ten Hag corrigeert media: "Belediging voor die andere tien spelers van Dortmund"

18-10-2021 15:24 Laatste update: 15:44
35

Erik ten Hag is op zijn hoede voor Erling Braut Haaland, maar stoort zich aan de wijze waarop de Noorse blikvanger van Borussia Dortmund wordt neergezet in de media. Volgens de Ajax-trainer is Dortmund veel meer dan alleen Haaland.

De Golden Boy-winnaar stond een kleine maand geblesseerd aan de kant en maakte zaterdag direct twee goals tijdens zijn rentree tegen FSV Mainz 05. "We spelen niet tegen Haaland, we spelen tegen Borussia Dortmund", stelt Ten Hag echter tijdens de persconferentie van maandagmiddag. "En het is een belediging voor die andere tien spelers van Dortmund, hoe jullie over Haaland spreken. Dortmund is een uitstekend team, met een hele goede spits."

Die hele goede spits zal afgestopt moeten worden door het Ajax-collectief. "Er is niet één speler bij ons die hem specifiek gaat afstoppen. Nee, we moeten hem als team afstoppen. Zo gaan wij hem benaderen en zo gaan wij tegen Dortmund spelen."

Ajax en Dortmund trappen dinsdag om 21.00 uur af in Amsterdam. Beide teams staan op zes Champions League-punten, na zeges op Sporting Portugal en Besiktas.