NEC kondigt onderzoek naar Goffertstadion aan: 'Dat is absolute noodzaak'

NEC kondigt onderzoek naar Goffertstadion aan: 'Dat is absolute noodzaak'

Gepubliceerd: maandag 18 oktober 2021 om 19:34ma 18-10-2021 om 19:34

Ingenieursbureau Royal Haskoning DHV gaat op verzoek van de gemeente Nijmegen onderzoek doen naar het Goffertstadion. Aanleiding hiervoor is het instorten van een deel van het uitvak afgelopen zondag, waarin zich feestende Vitesse-supporters bevonden.

Het onderzoek moet antwoord geven op drie vragen. Namelijk, hoe de tribune kon instorten, of de overige tribunes in het stadion wel veilig zijn en wanneer het stadion weer gebruikt kan worden en in welke hoedanigheid. Ook komt er een feitenonderzoek naar de inspecties van het Goffertstadion van de afgelopen jaren.

"Het is voor ons een absolute noodzaak om de veiligheid van iedereen in het stadion te kunnen waarborgen", stelt algemeen directeur Wilco van Schaik op de clubwebsite. "Daarbij houden we alle opties open en moeten we als club nu al met verschillende scenario’s rekening houden. Dat mag iedereen van ons verwachten." Volgens Van Schaik behoort het uitwijken naar een andere locatie, het spelen zonder publiek of gedeeltelijk met publiek tot de mogelijke scenario's.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws