Update: Bayern-verdediger Hernández ontloopt zes maanden celstraf na hoger beroep

Update: Bayern-verdediger Hernández ontloopt zes maanden celstraf na hoger beroep

18-10-2021 21:26 Laatste update: 27-10-2021 10:12
87

Lucas Hernández moet een half jaar de gevangenis in. Dat meldt het ANP. De verdediger van Bayern München heeft die straf gekregen vanwege het negeren van een vonnis uit 2017. Destijds werd hem taakstraf en een contactverbod opgelegd na huiselijk geweld tegen zijn vriendin.

Daar hield hij zich niet aan, omdat hij na het vonnis met diezelfde vriendin op huwelijksreis ging. De twee zijn nu man en vrouw, maar omdat Hernández destijds het vonnis negeerde is hij nu veroordeeld tot zes maanden celstraf. Binnen tien dagen moet hij de gevangenis en de verdediger mag zelf kiezen in welke Spaanse gevangenis hij zijn tijd doorbrengt.

In Spanje blijft een contactverbod altijd van kracht, ook als de betrokkenen het weer goed gemaakt hebben met elkaar. Dit om er zeker van te zijn dat die verzoening niet gedwongen is. De verdediger van Bayern zegt desondanks onschuldig te zijn en is het niet eens met zijn straf. Als hij in beroep gaat en dat wordt toegekend, hoeft hij alsnog de cel niet in.

Als hij wél de gevangenis in gaat, zal Der Rekordmeister het dus een half jaar met een verdediger minder moeten doen. Ze rekenen er wel op dat Hernández komende woensdag in Lissabon nog mee kan doen tegen Benfica. De vrouw van Hernández gaat vooralsnog vrijuit, omdat ze op het moment van aanhouding nog geen vonnis had gekregen.

Update: Het probleem van Lucas Hernández en Bayern München loopt met een sisser af. De Franse verdediger hoeft niet de gevangenis in. Woensdag heeft de rechtbank in Madrid het hoger beroep van Hernández gegrond verklaard, waardoor hij een celstraf van zes maanden ontloopt. Wel heeft hij een boete van 96.000 euro opgelegd gekregen.