Gerbrands (PSV): 'Als Nederland 2 Champions League-tickets haalt, durven we dat'

Gerbrands (PSV): 'Als Nederland 2 Champions League-tickets haalt, durven we dat'

Gepubliceerd: dinsdag 19 oktober 2021 om 10:04di 19-10-2021 om 10:04

Het zou voor PSV bijzonder gunstig zijn als Nederland een tweede Champions League-ticket bemachtigt. De Eindhovenaren zullen vanaf dat moment standaard begroten op inkomsten uit het miljardenbal, stelt algemeen directeur Toon Gerbrands.

PSV probeert de financiële kloof met Ajax te dichten. De Eindhovenaren houden in hun begroting echter geen rekening met Champions League-voetbal, waardoor Ajax bijna niet te achterhalen is. "Als je elk seizoen bij de eerste twee speelt, dan kun je ook een keer kampioen worden. Maar het is wel een moeilijke route", vertelt Gerbrands bij De Telegraaf.

Als Nederland in de toekomst twee directe Champions League-tickets krijgt, wordt de kloof tussen Ajax en PSV waarschijnlijk kleiner. Laatstgenoemde zal dan standaard uitgaan van Champions League-inkomsten in de begroting. "Pas als Nederland recht heeft op twee Champions League-plekken durven we dat wel", stelt Gerbrands. 

Maandag werd bekend dat PSV vorig seizoen een verlies van 23,2 miljoen euro leed. "De afgelopen negen jaar hebben we zwarte cijfers geschreven, maar het eigen vermogen is nu meer dan gehalveerd", vertelde financieel directeur Jaap van Baar daarover.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws