'Waren Ajax-wedstrijden waarin Klaassen in een helft drie keer de bal aanraakte'

'Waren Ajax-wedstrijden waarin Klaassen in een helft drie keer de bal aanraakte'

Gepubliceerd: dinsdag 19 oktober 2021 om 11:02di 19-10-2021 om 11:02

Marciano Vink heeft 'geen idee' of hij voor Davy Klaassen of Steven Berghuis zou kiezen tegen Borussia Dortmund. De twee maken allebei aanspraak op een rol als aanvallende middenvelder bij Ajax tegen de Duitsers.

Dinsdagavond neemt Ajax het in de Johan Cruijff Arena op tegen Dortmund. In aanloop naar die wedstrijd gaat het veel over de concurrentiestrijd tussen Klaassen en Berghuis. Bij Dit was het Weekend krijgt Vink de vraag wie hij zou opstellen. "Geen idee, dat meen ik oprecht", antwoordt de oud-speler van Ajax. "Ik begrijp het als Ten Hag voor Berghuis kiest, voor de creativiteit in de ruimte. Aan de andere kant heeft Klaassen de loopjes in de zestien."

"Klaassen komt op de tienpositie eigenlijk niet in het spel voor", gaat Vink na een onderbreking van Kenneth Perez verder. "Er waren wedstrijden in de Arena waarin Klaassen na een helft drie keer de bal had aangeraakt. Maar in één keer kan hij in de zestien op de goede plek staan."

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Klaassen aan de aftrap zal verschijnen tegen Dortmund. Rond 19.45 uur zal definitief bekend worden wie de 10-positie in zal vullen bij Ajax.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws