Breaking news

Beslissingen in Champions League: feest bij Benfica, Salzburg en Lille OSC

PSV wordt gewaarschuwd voor Monaco-ster: 'Eigenlijk kan hij echt alles'

PSV wordt gewaarschuwd voor Monaco-ster: 'Eigenlijk kan hij echt alles'

Gepubliceerd: donderdag 21 oktober 2021 om 11:00do 21-10-2021 om 11:00

Laatste update: donderdag 21 oktober 2021 om 12:17do 21-10-2021 om 12:17

Er is geen reden voor PSV om bang te zijn voor AS Monaco. Dat zegt Antoine Maumon de Longevialle, die de club volgt voor L'Équipe, tegen VoetbalPrimeur. De Monegasken zijn niet meer zo goed als vorig seizoen en dus hebben de Eindhovenaren volgens hem alle kans op een goed resultaat.

Donderdag komt de ploeg van trainer Niko Kovac in het kader van de groepsfase van de Europa League op bezoek in het Philips Stadion. Zo goed als Monaco vorig seizoen in de Ligue 1 speelde, hoeft men het team nu niet te verwachten en dat heeft volgens Maumon de Longevialle te maken met de mindere vorm van één speler. "Vorig jaar had Kevin Volland (foto onder, red.) het seizoen van zijn leven", laat hij weten aan deze website. "Hij deed alles goed, maar dit jaar is alles anders. Hij is niet meer zo goed en omdat hij de spits van het team is, merk je dat meteen in het aantal goals."

In de play-offs van de Champions League was al te zien dat de Duitse aanvaller het niveau van vorig seizoen niet aantikte. "Tijdens de return tegen Shakhtar Donetsk, die uiteindelijk verloren werd, kreeg hij drie gigantische kansen en miste hij ze allemaal. Vorig jaar had hij er minstens één gemaakt, maar hij lijkt zijn 'killerinstinct' in het strafschopgebied een beetje kwijt. Dat is ook in de eerste paar wedstrijden van de Franse competitie te merken geweest. Pas sinds de laatste drie wedstrijden toont Volland, en met hem heel Monaco, verbetering. Toch hoeft PSV zeker niet bang te zijn."

Dat heeft mede te maken met een systeemwissel van Kovac. De Kroatische oefenmeester koos, tot verbazing van fans en journalisten, voor een extra verdediger. "Hij speelde altijd op balbezit met een 3-2-4-1-formatie", legt Maumon de Longevialle uit. "In de laatste wedstrijden koos de trainer plotseling voor 4-4-2 en in de Europa League-wedstrijd tegen Real Sociedad liet hij zijn team zelfs erg verdedigend spelen. Daarmee speelde hij in op de tegenstander, die graag wilde domineren. Er mag verwacht worden dat hij dat vaker gaat doen."

De journalist van L'Équipe durft geen voorspelling te geven over de opstelling van Monaco in Eindhoven, simpelweg omdat Kovac verschillende opties heeft. Wat hij wél zeker weet, is dat Aurélien Tchouaméni de beste van die mogelijkheden is. "Die heeft dit seizoen alles gespeeld en is erg multifunctioneel. Ondanks dat hij pas 21 jaar is, heeft hij al veel ervaring opgedaan en sinds kort is hij ook nog eens Frans international. Kracht, snelheid, voetbalintelligentie en de mogelijkheid om een goede pass te geven: eigenlijk heeft Tchouaméni alles."

Het is echter nog maar de vraag of de middenvelder in de Monegaskische basiself te vinden zal zijn. Tegen Sturm Graz ontbrak Tchouaméni en dus rijst de vraag of Monaco de Europa League eigenlijk wel belangrijk vindt. "Dat is een moeilijke kwestie. Kovac heeft tegen Graz en tegen Sociedad niet met zijn sterkste elf gespeeld, omdat hij dat in de competitie wél wilde doen. Anderzijds zijn Europese wedstrijden voor Monaco heel belangrijk, omdat ze voor de uitstraling van de club en het land afhankelijk zijn van dat soort duels en het winnen van Europese prijzen."

Maumon de Longevialle stelt wel dat PSV hoe dan ook niet onderschat zal worden door Kovac en zijn ploeg. "PSV wordt hier gezien als een grote Nederlandse club met heel veel historie. Na afloop van de loting zei de trainer al dat Monaco met een sterke groep te maken zou gaan krijgen. Het team uit Eindhoven wordt beschouwd als een team dat ook in de Champions League had kunnen spelen. Zelfs voor mij persoonlijk is het bijzonder, want een uitwedstrijd in het Philips Stadion, daar wil ik als journalist wel bij zijn. Dat is gewoon speciaal en dat zal voor de club ook gelden."

Aan een prognose over de uitslag van de wedstrijd wil de Franse journalist zich eigenlijk niet wagen. "Dat is veel te moeilijk. Als ik echt iets moet zeggen, dan houd ik het op een gelijkspel. Monaco speelt veel wedstrijden en dit is gewoon een pittig uitduel, dus met een punt zullen ze ook wel tevreden zijn. Ze speelden al gelijk bij Sociedad en wonnen van Graz, dus vijf punten uit drie Europese wedstrijden zou voor Monaco wel oké zijn. Zeker omdat ze weten dat de volgende twee Europa League-duels in het Stade Louis II gespeeld zullen worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws