Eerste slag is binnen voor Dortmund: Ajax onder 18 vernederd op De Toekomst

19-10-2021 15:51
110

Ajax onder 18 heeft een zeer pijnlijke nederlaag geleden in de Youth League. De talentvolle Amsterdammers, getraind door Dave Vos (foto), werden met 5-1 op de pijnbank gelegd door de leeftijdsgenoten van Borussia Dortmund.

Dinsdagavond spelen de eerste elftallen van beide clubs tegen elkaar in het kader van de groepsfase van de Champions League, maar enkele uren eerder werden de aanwezigen op De Toekomst al getrakteerd op een boeiend schouwspel. Beide ploegen speelden fris en aanvallend en dat leverde al snel twee doelpunten op. Bradley Fink kopte de 0-1 namens BVB tegen de touwen en Jaydon Banel zorgde na een knappe actie van linksback Prince Aning voor de gelijkmaker.

Helaas voor de jonge Amsterdammers scoorde Dortmund, waar voormalig Ajacied Julian Rijkhoff in de basis stond, nog twee keer voor de rust. Albin Thaqi kopte bij de tweede paal binnen en Fink kreeg in minuut 40 een tweede treffer op zijn naam. Een hard gelag voor de formatie van Vos, aangezien het aanvalsspel van Ajax er zo nu en dan goed uitzag maar het geen doelpunten opleverde.

Datzelfde probleem hielden de jonge Ajacieden na rust. Het spel was bij vlagen best oké, maar iedere Duitse counter was gevaarlijk. Daar kwamen uiteindelijk nog twee tegendoelpunten uit voort. Dennis Lütke-Frie maakte de 1-4 en diezelfde speler schoot even later ook nog eens een directe vrije trap tegen de touwen, waarmee de eindstand van 1-5 werd bereikt. In de slotfase lieten de Duitsers zelfs na om de marge nog verder uit te breiden.