Van der Vaart over dilemma: 'Vind het misschien een beetje dom van Ajax'

Van der Vaart over dilemma: 'Vind het misschien een beetje dom van Ajax'

Gepubliceerd: dinsdag 19 oktober 2021 om 18:22di 19-10-2021 om 18:22

'Fifty-fifty', zeggen Rafael van der Vaart en Youri Mulder over de wedstrijd Ajax - Borussia Dortmund. Van der Vaart schat Ajax toch iets hoger in dan de Duitsers.

"Ik heb het gevoel dat het gelijk is. Dortmund doet het goed in de Bundesliga en heeft Haaland, maar ik schat Ajax misschien wel hoger in", zegt Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Ajax is aan de bal heel comfortabel en sterk en dat is Dortmund in de Bundesliga niet gewend. Maar Dortmund is in de counter levensgevaarlijk. Ajax geeft vaak ruimte weg, dat is altijd als je aanvalt. Het wordt heel interessant, ik denk dat het gelijkwaardig is."

Mulder denkt dat ook. "Er is voor mij geen favoriet, dit kan alle kanten op. Ik heb Dortmund meerdere keren gezien en denk dat er kansen zijn voor Ajax. In Duitsland ligt het niveau wat hoger, daar heeft Ajax wat minder last van in Nederland."

Van der Vaart merkt dat Ajax internationaal respect heeft afgedwongen. Zowel Ajax als Dortmund heeft na twee wedstrijden zes punten. "Deze ploegen gaan waarschijnlijk door, maar het is wel lekker als je elkaar een okkernootje kan geven. Overal merk je dat iedereen respect heeft voor Ajax. Ik verwacht echt een spektakel."

Berghuis of Klaassen?
Het is de vraag wie Ajax-trainer Erik ten Hag op 'tien' gaat zetten tegen Dortmund. "Ik zou altijd Berghuis kiezen, maar dat is meer omdat ik ook was zoals hij", zegt Van der Vaart. "Dat is eigenlijk niet eerlijk, omdat Klaassen het ook fantastisch gedaan heeft. Het is misschien een beetje dom van Ajax als je voor deze keuze komt te staan. Antony blijft, Neres is er nog, Berghuis speelt altijd vanaf rechts, waardoor Ajax nu een probleem heeft. Ten Hag noemt het een luxeprobleem, maar het lijkt mij een verschrikkelijke keuze."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws