Klopp ziet handje geweigerd worden door Simeone: 'Niet blij met m'n eigen reactie'

Klopp ziet handje geweigerd worden door Simeone: 'Niet blij met m'n eigen reactie'

Gepubliceerd: woensdag 20 oktober 2021 om 08:56wo 20-10-2021 om 08:56

De Champions League-wedstrijd tussen Atlético Madrid en Liverpool werd afgesloten met een klein relletje: Atlético-trainer Diego Simeone stormde na de 2-3 nederlaag naar binnen en negeerde Liverpool-collega Jürgen Klopp, die demonstratief met uitgestoken hand bleef staan. De Argentijn en de Duitser blikten na afloop terug op het incident.

Simeone had geen spijt van zijn actie, liet hij na afloop weten tijdens de persconferentie. "Het interesseert me niet hoe anderen over mij denken", aldus El Cholo. "Als jij wint en de ander verliest, is het altijd zo geforceerd om handjes te geven na afloop. En ik houd niet van geforceerd handjes geven. Daarom doe ik dat niet en ga ik altijd meteen naar binnen als we winnen of verliezen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Klopp stak zijn hand in eigen boezem. "Ik had me ook om kunnen draaien, maar ik bleef daar maar staan. Ik was net zo emotioneel als hij: ik denk niet dat hij iets verkeerds heeft gedaan en ik was ook niet erg blij met mijn eigen reactie", aldus de Duitser, die het incident verder niet groter wilde maken dan nodig. "De volgende keer dat we elkaar zien (op woensdag 3 november, red.), zullen we zeker handen schudden. Verder was er niets aan de hand, we hebben tijdens de wedstrijd niet eens woorden gewisseld."

Atlético en Liverpool maakten er dinsdagavond een thriller van. Los Rojiblancos poetsten dankzij twee goals van Antoine Griezmann een vroege 0-2 achterstand weg, maar diezelfde Griezmann kreeg na rust rood en Mohamed Salah tekende met een benutte penalty voor de winnende 2-3. Liverpool staat met negen punten uit drie wedstrijden aan kop in zijn Champions League-poule, Atlético heeft vier punten en deelt plek twee met FC Porto.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws