Hengelman (ex-Ajax) kan zoektocht beëindigen en wordt ploeggenoot Manolev

Hengelman (ex-Ajax) kan zoektocht beëindigen en wordt ploeggenoot Manolev

20-10-2021 21:49
20

De zoektocht van Nick Hengelman is ten einde: de transfervrije oud-keeper van onder meer Ajax gaat aan de slag bij OFK Pirin uit Bulgarije.

Hengelman (31) stond het afgelopen seizoen onder contract bij Ajax, waar hij een jaar meetrainde met Jong Ajax. De doelman kreeg veel media-aandacht nadat hij zijn formele ontslagbrief op social media zette.

In de zoektocht naar een nieuwe club ging Hengelman, die ook een verleden heeft bij Heracles Almelo, AGOVV, Vitesse, Achilles'29, FC Oss, FC Twente en Ajax Cape Town, niet over één nacht ijs en uiteindelijk heeft Pirin (uit Blagoëvgrad) zijn handtekening weten te bemachtigen. Hij gaat daar samenspelen met oud-PSV'er Stanislav Manolev. In de Bulgaarse competitie gaat PFK Ludogorets, de club van Sergio Padt, aan kop.

"Ik had verwacht dat er meer concrete interesse zou zijn, ook omdat ik Ajax op mijn CV heb staan", zei Hengelman onlangs tegen VoetbalPrimeur over het uitblijven van concrete Nederlandse belangstelling. "Mijn laatste wedstrijd in Nederland was vijf jaar geleden, maar in Zuid-Afrika bij Ajax Cape Town heb ik geen minuut gemist. De keepers hier zijn wat bekender, maar ik doe niet onder voor de meeste keepers uit de Keuken Kampioen Divisie."