Breaking news

Beslissingen in Champions League: feest bij Benfica, Salzburg en Lille OSC

'Als je ziet wat Ajax heeft gedaan, zal Pierre zelf stilaan lachen'

'Als je ziet wat Ajax heeft gedaan, zal Pierre zelf stilaan lachen'

Gepubliceerd: woensdag 20 oktober 2021 om 16:50wo 20-10-2021 om 16:50

Youri Mulder denkt dat het huidige Ajax beter is dan het Ajax dat in 2019 de halve finale van de Champions League haalde. Die conclusie trekt de analist na de sensationele overwinning op Borussia Dortmund (4-0). Trainer Erik ten Hag heeft het volgens Mulder goed voor elkaar.

Mulder, die Ten Hag goed kent, denkt dat Ajax betere spelers heeft dan twee jaar terug. "Ik denk dat de huidige ploeg nóg beter is, het is nog meer een collectief. Destijds steunde de ploeg nog veel op de individuele klasse van jongens als Ziyech, De Jong en De Ligt, hun centrale as", zegt Mulder bij het Belgische Sporza.

Mulder noemt Ajax nu 'meer uitgebalanceerd'. "Timber, amper twintig, schakelde gisteren Haaland gewoon uit. Met Martínez en Álvarez heb je twee Zuid-Amerikanen die voor onverzettelijkheid zorgen, maar ook technisch heel goed zijn. Met Tadic en Blind heb je dan nog tonnen ervaring. Als ze beter willen doen dan in 2019 zullen ze met deze generatie spelers de finale moeten halen. Maar tegenwoordig heeft Ajax genoeg geld om hun goede spelers langer vast te houden, ze hoeven niet meer te zwichten voor het geld van Europese subtoppers."

Pierre van Hooijdonk zei na de wedstrijd tegen Besiktas al dat Ajax de finale van de Champions League kan halen. Daar werd toen lacherig over gedaan. "Maar Pierre zal nu stilaan zelf lachen. Als je ziet wat Ajax gisteren deed - en als het dit niveau doortrekt - dan kan het iedereen verslaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws