Ajax maakt indruk: 'Nederlandse club kan dus wereldploegen overklassen'

Ajax maakt indruk: 'Nederlandse club kan dus wereldploegen overklassen'

Gepubliceerd: woensdag 20 oktober 2021 om 12:06wo 20-10-2021 om 12:06

Laatste update: woensdag 20 oktober 2021 om 12:13wo 20-10-2021 om 12:13

Het huidige Ajax is in staat om de grootste clubs in de Champions League tactisch te 'overklassen'. Dat stelt Hedwiges Maduro na het wervelende optreden van de Amsterdammers tegen Borussia Dortmund (4-0).

Maduro heeft genoten van Ajax. "Dat vind ik dus het mooie: tegenstanders analyseren Ajax ook en die komen met een plan. We gaan Ajax onder druk zetten of juist niet. Maar Ajax kan daar altijd onderuit voetballen met deze spelers", zegt de oud-international bij het ESPN-programma Voetbalpraat.

"Het maakt niet uit hoe de tegenstander speelt, want Ajax heeft toch altijd wel de oplossing. Dat herkennen ze denk ik heel snel, met Blind voorop en Ten Hag sturend langs de zijlijn. Het is echt goed om te zien dat een Nederlandse topploeg in staat is om op tactisch vlak andere Europese subtoppers of misschien zelfs wereldploegen tactisch te overklassen."

"Als je kijkt naar deze wedstrijd, zit het dicht bij de top", aldus Maduro, die instemt met de stelling dat de ploeg van trainer Erik ten Hag het ook Liverpool en Paris Saint-Germain meer dan lastig kan maken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws