Ik geloof dat Ajax van het niveau Bayern München en Manchester City is

"Ik geloof dat Ajax van het niveau Bayern München en Manchester City is"

Gepubliceerd: woensdag 20 oktober 2021 om 20:14wo 20-10-2021 om 20:14

De voetbalshow van Ajax tegen Borussia Dortmund doet Rob Alflen terugdenken aan begin jaren negentig. De voormalig middenvelder maakte deel uit van het team van de Amsterdammers dat destijds de wereld begon te veroveren.

"Ik denk: wie kan deze ploeg stoppen?", zegt Alflen tegen het Algemeen Dagblad na de 4-0 zege van de ploeg van coach Erik ten Hag. "Weet je, het is een soort ontdekkingsreis. Wij hadden dat ook. We wisten niet hoe goed we waren, maar als je een paar Europese topclubs verslaat, verras je jezelf en besef je: we zijn echt goed. Dan groeit het geloof. En dat zie je nu. Ajax is gewoon heel goed. In die ontdekkingsreis is Ajax heel ver nu."

Alflen durft groots te dromen en sluit zelfs de Champions League-winst niet uit. "Ik weet dondersgoed dat het gemakkelijker gezegd dan gedaan is, en je moet ook niet drie heel grote clubs achter elkaar treffen, maar in mijn ogen kan het gebeuren. Ik geloof dat Ajax van het niveau Bayern München en Manchester City is. Die laten een tegenstander ook amper ademhalen."

Marciano Vink is iets behoudender. De ESPN-analist schat vijf à zes clubs hoger in. "Daaronder zit Ajax denk ik nog. Maar je ziet wel verschuivingen plaatsvinden door de vele transfers. En we hebben gezien hoe hoog het niveau is dat Ajax kan halen, terwijl heel Europa meekijkt. Als ze redelijk gunstig loten, want dat blijft een loterij, en fit blijven, kan er van alles gebeuren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Waar eindigt het Champions League-avontuur van Ajax?

Groepsfase
3%
Achtste finales
12%
Kwartfinale
34%
Halve finale
25%
Finale
11%
Champions League-winst
15%
(9502 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws