Uitspraken burgemeester vallen verkeerd bij NEC: 'Met verbazing kennis van genomen

Uitspraken burgemeester vallen verkeerd bij NEC: 'Met verbazing kennis van genomen

20-10-2021 22:10
119

Uitspraken van Hubert Bruls zijn verkeerd gevallen bij NEC. De burgemeester van Nijmegen liet zich uit over de rellen na afloop van de wedstrijd tussen NEC en Vitesse, maar sprak volgens de club voor zijn beurt. 

Het liep na de Gelderse derby, die voor het eerst in vier jaar weer gespeeld werd, uit de hand. Bruls liet met duidelijke taal weten klaar te zijn met het geweld. "Genoeg is genoeg", zei hij in de Gelderlander. "Het is een schande voor onze stad. Er is een grens gepasseerd. Wat er gebeurd is vóór, tijdens en na de wedstrijd is een schande voor onze stad. Wat mij betreft krijgt iedereen die zondag betrapt is een levenslang stadion- en omgevingsverbod. Zo niet dan trek ik de vergunning van NEC in."

NEC laat via de officiële kanalen weten niet blij te zijn met de uitspraken van Bruls. "Allereerst willen we nogmaals benadrukken dat hetgeen zich afgelopen zondag heeft afgespeeld absoluut niet door de beugel kan. Dit hoort niet bij de club N.E.C. en we zullen er alles aan doen om de schuldigen te straffen. Dat hebben we de afgelopen dagen al meermaals aangegeven en daar kan dan ook geen misverstand over bestaan. Ook niet richting de burgemeester", zegt woordvoerder Nick van der Cammen.

"We hebben dan ook met verbazing kennisgenomen van diens uitspraken vanavond. Met zulke teksten lopen we vooruit op de evaluatie die nog moet plaatsvinden én worden er verwachtingen opgelegd met zeer verstrekkende gevolgen. Dat lijkt ons niet de bedoeling", zegt Van der Cammen. "Morgen (donderdag, red.) wordt er door de vierhoek geëvalueerd. Daar komt, door de woorden van de burgemeester, nu extra druk op te staan."

"Als N.E.C. hebben we van meet af aan gecommuniceerd dat we niet op de zaken vooruit wilden lopen en geen voorbarige conclusies wilden trekken. Daar blijven we bij. Dit soort zaken dienen eerst besproken te worden in de vierhoek. Dat is ook logisch, want zo hoor je met elkaar te communiceren en niet in het openbaar. Zo zijn we ook gewend bij N.E.C. te werken. Om die reden gaan we op dit moment niet verder in op deze situatie. Algemeen directeur Wilco van Schaik schuift deze week aan in de vierhoek en gaat daar het gesprek aan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie