Overmars gelinkt aan Newcastle: 'Bij Ajax in zekere zin wel uitgeleerd'

Overmars gelinkt aan Newcastle: 'Bij Ajax in zekere zin wel uitgeleerd'

Gepubliceerd: woensdag 20 oktober 2021 om 23:28wo 20-10-2021 om 23:28

Marc Overmars staat in de belangstelling van Newcastle United, zo meldde De Telegraaf woensdagavond. Rafael van der Vaart denkt niet dat de directeur voetbalzaken van Ajax zwicht voor de Saoedische miljoenen in Noord-Engeland, maar daar is Dirk Kuyt niet zo zeker van.

Newcastle zwemt plots in het geld en Overmars is één van de kandidaten om het technische beleid uit te gaan stippelen op St. James' Park. "Hij doet het zo goed, dat ik denk dat iedereen hem wel wil hebben. Het verbaast mij niet", reageert Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Misschien is Newcastle ook wel een leuke uitdaging, maar ik denk dat hij veel liever naar Arsenal zou gaan. Daar heeft hij meer een connectie mee. Ik denk niet dat hij dit gaat doen."

Daar is Kuyt het niet helemaal mee eens. "Als Newcastle United zijnde snap ik het wel", zegt de ex-Feyenoorder in de studio van RTL7. "Als je kijkt naar wat Marc Overmars voor Ajax gedaan heeft, hoeveel spelers hij verkocht heeft en het gehele aan- en verkoopbeleid, dan denk ik dat hij bij Ajax in zekere zin ook wel is uitgeleerd."

"Het is voor hem toch een mooie uitdaging om te ontwikkelen?", vervolgt Kuyt, die Overmars zeer geschikt vindt voor het ambitieuze Newcastle. "Er is geen betere persoon dan hij op dit moment."

Overmars vertelde vorige maand dat hij in het verleden al zes keer de kans had gehad om elders aan de slag te gaan. Hij wilde echter nog niet vertrekken uit de Johan Cruijff Arena.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws