Problematische voorbereiding Oranje: bondscoach Parsons nog altijd onderweg

Problematische voorbereiding Oranje: bondscoach Parsons nog altijd onderweg

Gepubliceerd: donderdag 21 oktober 2021 om 12:21do 21-10-2021 om 12:21

Laatste update: donderdag 21 oktober 2021 om 12:33do 21-10-2021 om 12:33

De Oranje Leeuwinnen werken zonder bondscoach Mark Parsons toe naar de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus. De nieuwe bondscoach is door problemen tijdens zijn reis nog altijd niet aangesloten bij de groep.

Parsons combineert tot en met november het bondscoachschap bij het Nederlands elftal met een baan als trainer van de Amerikaanse topclub Portland Thorns. Deze week zou hij zich melden bij de Leeuwinnen, maar zijn vlucht verloopt problematisch: volgens de NOS zijn er problemen met zijn reisdocumenten en is de bondscoach nog steeds onderweg naar Cyprus. Waarschijnlijk sluit hij donderdag aan.

"We wisten, zolang hij ook nog bij Portland zit, dat dit voor zou kunnen komen. Het is balen voor hem, balen voor de groep, maar aan de andere kant hebben we een goede staf", reageerde Vivianne Miedema bij de NOS al op de vervelende situatie. "Tegenwoordig met alles online, kan hij er toch bij zijn. Het is zoals het is."

Assistent-bondscoach Jessica Torny staat nu voor de groep. De eerste interlands onder Parsons, de opvolger van de succesvolle Sarina Wiegman, eindigden in een gelijkspel tegen Tsjechië en een overwinning op IJsland. Oranje staat gedeeld eerste in de poule, met vier punten. Na de interland tegen Cyprus (22 oktober) speelt de WK-finalist tegen Wit-Rusland (26 oktober).

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws