Feyenoord-directeur Koevermans: Ongeloof, frustratie, boosheid, verdriet

Feyenoord-directeur Koevermans: "Ongeloof, frustratie, boosheid, verdriet"

Gepubliceerd: donderdag 21 oktober 2021 om 17:21do 21-10-2021 om 17:21

Algemeen directeur van Feyenoord Mark Koevermans is aangedaan door wat er woensdagavond in Rotterdam gebeurd is. Een aantal personen, vermoedelijk supporters van Feyenoord, heeft een delegatie van Union Berling-leiding aangevallen in een restaurant.

Middels een statement sprak Feyenoord al zijn afschuw uit en bij monde van Koevermans doet de club dat nu opnieuw. "Ongeloof, frustratie, boosheid, verdriet", somt hij voor de camera van ESPN zijn emoties op. "Ik werd gebeld door de veiligheidsmanager dat er onenigheid was in de stad. Als je dan hoort dat er ook onenigheid is met het bestuur waar wij mee zouden lunchen, dan slaap je gewoon slecht."

"Het eerste dat je doet is excuus aanbieden, dat is het minste dat je kunt doen. Het is de vraag of je dit überhaupt nog Feyenoord-supporters kunt noemen. In mijn ogen niet. Als supporter steun je de club, zo maak je de club kapot. We hebben onze excuses over proberen te brengen."

"Ik schaam me als mens, Rotterdammer en Feyenoorder", aldus Koevermans tegen het Algemeen Dagblad. "Dit is voor het imago van Feyenoord ook heel erg slecht. Het is een klein groepje dat deze ellende aanricht, maar het is wel hardnekkig. We willen hier vanaf, maar dat valt niet mee. We willen dit uitbannen, hoe moeilijk het ook is. Het gaat niet om mij maar om de club . Dat clubs straks zeggen: daar heb je Feyenoord weer, daar zitten we niet op te wachten."

Ook de KNVB heeft zich laten horen. 'Onder de belaagde mensen bevond zich Dirk Zingler, voorzitter van deze traditieclub uit Berlijn. Namens het Nederlandse voetbal, betaald én amateurvoetbal, bied ik aan hem en zijn clubgenoten ons diepgemeende medeleven aan voor dit schandalige voorval. Ook voor Feyenoord is dit een verschrikkelijk incident, omdat de daders zich volkomen ten onrechte kenbaar maakten als supporters van Feyenoord. Dit zijn geen Feyenoord-supporters, dit zijn geen voetballiefhebbers, dit zijn op de eerste plaats vandalen die bestraft zullen moeten worden', aldus voorzitter Just Spee.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws