Mourinho lijdt met Roma historische nederlaag op bezoek bij nietig Bodø/Glimt

21-10-2021 21:16
33

AS Roma heeft een flink pak slaag gekregen in de Conference League. Op bezoek bij het nietige Bodø/Glimt leden José Mourinho en co. een 6-1 nederlaag.

Mourinho liet een aantal dragende krachten buiten zijn selectie voor het treffen met de Noorse ploeg. Ook Rick Karsdorp was niet mee afgereisd naar Scandinavië. Al snel ging het fout voor Roma: na acht minuten punterde Erik Botheim de thuisploeg op voorsprong. Ruim een kwartier later verdubbelde Bodø/Glimt de marge zelfs via middenvelder Patrick Berg.

In de 28ste minuut bracht Carles Pérez Roma weer terug in de wedstrijd. Hij schoof de bal beheerst achter doelman Nikita Khaikin. Daardoor stond er bij rust een 2-1 stand op het scorebord. Na de pauze ging het echter compleet mis bij Roma: de mannen van Mourinho incasseerden vier goals. De spelers van Bodø/Glimt kregen veel ruimte op de helft van Roma, waar ze dankbaar gebruik van maakten.

Daardoor lopen de Italianen dus tegen een flinke nederlaag aan in de Conference League. Nog nooit kreeg Mourinho als trainer zes goals tegen in een duel. Roma staat nu tweede in Groep C van de Conference League.