Schmidt en Van Ginkel prijzen Vinícius: 'Toen werd het ongeloofwaardig'

Schmidt en Van Ginkel prijzen Vinícius: 'Toen werd het ongeloofwaardig'

Gepubliceerd: vrijdag 22 oktober 2021 om 09:34vr 22-10-2021 om 09:34

Cody Gakpo stak er donderdag met kop en schouders bovenuit bij PSV, zo oordelen René van der Gijp en Wim Kieft. De aanvaller kon echter niet voorkomen dat de ploeg van coach Roger Schmidt met 1-2 verloor van AS Monaco.

"Ik vond hem met afstand de beste speler van PSV", vertelt Van der Gijp bij Veronica Inside over Gakpo. "Hij was constant dreigend en telkens als hij de bal had gebeurde er iets. Voor een spits is het niet zo lekker als je twee van zulke buitenspelers hebt", doelt hij ook op Noni Madueke. "Ze zijn vooral met zichzelf in de weer, maar Gakpo is op dit moment wel echt hun beste speler."

Daar sluit Kieft zich bij aan. Volgens de oud-spits heeft de Oranje-international het stempel van talent van zich afgeschud. "In één keer ben je daar doorheen en ben je gearriveerd. Hij is niet meer de jeugdspeler. Hij staat er nu. Op dat niveau zit hij nu."

Carlos Vinícius kon een stuk minder bekoren. Na Roger Schmidt was ook aanvoerder Marco van Ginkel lovend over de Braziliaan, maar daar begrijpt Van der Gijp niets van. "Toen de vraag over die spits kwam vond ik het eerste antwoord het beste: Hij deed zijn best. Alleen daarna ging hij ook nog roepen dat die spits goed speelde en dat hij af en toe en bal vasthield, maar toen werd het ongeloofwaardig."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws