Van Gaal geeft tekst en uitleg over grote Oranje-voorselectie: 'Vandaar de keuze'

Van Gaal geeft tekst en uitleg over grote Oranje-voorselectie: 'Vandaar de keuze'

Gepubliceerd: vrijdag 22 oktober 2021 om 13:28vr 22-10-2021 om 13:28

Louis van Gaal heeft 'bewust' meer spelers opgenomen in zijn voorselectie dan normaal. De bondscoach doet dat met het oog op blessures van sommige internationals en het gebrek aan speeltijd van een aantal spelers.

Van Gaal heeft in totaal dertig spelers opgenomen in zijn voorselectie voor de wedstrijden tegen Montenegro en Noorwegen. In gesprek met de kanalen van de KNVB geeft de geboren Amsterdammer tekst en uitleg. "Ik heb dertig spelers op de voorlopige lijst gezet. Dat is bewust wat meer dan normaal", stelt hij.

"We hebben op dit moment echter te maken met jongens die kampen met blessures", gaat Van Gaal verder. "En verder heeft een aantal internationals weinig speelminuten in de benen. Vandaar de keuze voor een wat grotere groep."

Over ruim drie weken gaat Oranje op bezoek bij Montenegro. Bij een overwinning én puntenverlies van Noorwegen, is Oranje dan al zeker van plaatsing voor het WK. Als dat scenario niet uitkomt, kunnen Van Gaal en co. het WK-ticket drie dagen later veiligstellen in een directe ontmoeting met de Noren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws