Schmidt zet definitief streep door Madueke voor Ajax-uit, Gakpo nog vraagteken

Schmidt zet definitief streep door Madueke voor Ajax-uit, Gakpo nog vraagteken

Gepubliceerd: vrijdag 22 oktober 2021 om 14:00vr 22-10-2021 om 14:00

Achter de naam van Cody Gakpo staat nog steeds een vraagteken voor de clash met Ajax. De 22-jarige aanvaller liep tegen AS Monaco een enkelblessure op en zal een MRI-scan ondergaan, zodat er meer duidelijkheid verschaft kan worden. Noni Madueke is er in ieder geval niet bij in Amsterdam, zoals Roger Schmidt al vermoedde.

Op de persconferentie krijgt de PSV-trainer vragen over de blessures van Gakpo en Madueke. Laatstgenoemde moest het veld ook met een kwetsuur verlaten tegen Monaco. "Noni heeft een spierblessure. Ik verwacht dat hij de komende weken niet kan spelen", laat Schmidt optekenen door de NOS.

Madueke is er dus sowieso niet bij in Amsterdam. De inzetbaarheid van Gakpo is nog altijd onzeker. "Ik kan pas later vanmiddag (op vrijdagmiddag, red.), na een scan, zeggen wat de ernst van de blessure is", stelt Schmidt. "We moeten zien of hij kan spelen."

Het zou voor PSV een aderlating zijn als Madueke en Gakpo allebei niet inzetbaar zijn tegen Ajax. Door de blessure van Ritsu Doan worden de opties dan erg beperkt in de Eindhovense voorhoede.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws