Schmidt zet streep door Madueke voor clash met Ajax: 'Denk niet dat hij speelt'

Schmidt zet streep door Madueke voor clash met Ajax: 'Denk niet dat hij speelt'

Gepubliceerd: donderdag 21 oktober 2021 om 23:58do 21-10-2021 om 23:58

Roger Schmidt verwacht dat Noni Madueke de topper tegen Ajax zal moeten laten schieten. De Duitse oefenmeester weet niet of Cody Gakpo wél op tijd fit zal zijn. Schmidt vindt daarnaast dat PSV een goede wedstrijd speelde tegen AS Monaco, ondanks dat de Eindhovenaren met 1-2 verloren.

Madueke en Gakpo verlieten tegen Monaco allebei geblesseerd het veld. Eerstgenoemde had last van zijn hamstring, terwijl Gakpo een enkelkwetsuur opliep. "Het is nog maar twee dagen tot zondag", doelt Schmidt op de topper tegen Ajax bij ESPN. "Noni heeft last van een spierblessure, dus ik verwacht niet dat hij weer kan spelen op zondag. Met Cody moeten we het afwachten, ik weet niet hoe slecht het is."

PSV kreeg tegen Monaco in de laatste minuut de winnende treffer om de oren. "We zijn erg teleurgesteld", stelt Schmidt. "We speelden zeker in de tweede helft een fantastische wedstrijd, vind ik. We hebben veel kwalitiet en geduld laten zien. We deden alles om te winnen."

"Maar we moeten accepteren dat Monaco scoorde nadat ze één keer in onze zestien kwamen", gaat hij verder. "Dat hoort bij het voetbal. Ik weet dat deze nederlaag nu pijn doet, maar we kunnen dit ook zien als een goede stap in onze ontwikkeling. We kunnen veel goede dingen meenemen uit deze wedstrijd. Op dit moment is de teleurstelling er wel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws