Jong Oranje-voorselectie bekend: Dallinga en Mijnans mogen hopen op debuut

Jong Oranje-voorselectie bekend: Dallinga en Mijnans mogen hopen op debuut

Gepubliceerd: vrijdag 22 oktober 2021 om 14:17vr 22-10-2021 om 14:17

Bondscoach Erwin van de Looi heeft de voorselectie van Jong Oranje bekend gemaakt voor de komende EK-kwalificatieduels. Thijs Dallinga debuteert in de voorselectie van Jong Oranje. De spits van Excelsior Rotterdam loopt één op één bij zijn club, waardoor hij wordt beloond met een uitnodiging.

Dallinga maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap van FC Groningen naar Excelsior. Daar kent hij een goede seizoenstart, met elf doelpunten. Mede hierdoor heeft Excelsior de tweede plaats in de Eerste Divisie weten te bemachtigen. Dallinga is de enige speler in de voorselectie uit de Keuken Kampioen Divisie, afgezien van spelers uit de beloftenteams.

Naast Dallinga debuteert ook Sparta-middenvelder Sven Mijnans in de voorselectie van Jong Oranje. De meest opvallende afwezige in de selectie van Van de Looi is aanvoerder Sven Botman. De verdediger kampt met een blessure. Er bestaat een mogelijkheid dat afvallers van het Nederlands elftal zich nog aansluiten bij Jong Oranje, dat gebeurde eerder ook met Devyne Rensch.

Jong Oranje neemt het komende maand in de EK-kwalificatie op tegen Jong Bulgarije en Jong Gibraltar.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws