Van amateurs naar Eredivisie in zes maanden: 'Toen werkte ik nog bij de Subway'

Van amateurs naar Eredivisie in zes maanden: 'Toen werkte ik nog bij de Subway'

Gepubliceerd: zaterdag 23 oktober 2021 om 07:29za 23-10-2021 om 07:29

Tijjani Noslin maakte vrijdagavond zijn eerste treffer in het betaalde voetbal. Hij zette Fortuna Sittard op een 0-1 voorsprong op bezoek bij Willem II. Dat terwijl hij een half jaar geleden nog bij de Subway werkte.

"Het is een jongensdroom", zo begint Noslin na afloop van de wedstrijd voor de camera van ESPN. Na zijn doelpunt waren er emoties te zien bij de 22-jarige aanvaller. "Het was ontlading, voor al die momenten waarop ik keihard heb gewerkt. Trainen, trainen, trainen en hopen dat je uiteindelijk zo'n kans mag krijgen."

Dit alles had Noslin een half jaar terug nog niet durven dromen. "Ik voetbalde bij DHSC en werkte nog bij de Subway", zo lacht hij. "Dat was eigenlijk het leven dat ik toen had. Daar omheen ging ik trainen en een halfjaar later sta ik opeens in de Eredivisie."

De weg naar de Eredivisie verliep via de Keuken Kampioen Divisie en met wat hulp van twee grote namen in het Nederlandse profvoetbal. "Via TOP Oss en met steun van Wesley Sneijder en Mounir El Hamdaoui. Door wat spontaniteit ben ik met ze in contact gekomen bij DHSC. Ik had niets te verliezen, dus ben met ze in zee gegaan. Je zou maar 'nee' zeggen, dan zou ik je ook voor gek verklaren."

In zijn tijd bij TOP Oss speelde Noslin voor een amateurcontract. Sneijder en El Hamdaoui stonden echter altijd voor hem klaar. "Dat klopt, het was voor nul euro. Als ik iets nodig had, kon ik ze altijd bellen", zo sluit de Fortuna-aanvaller af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws