Triest nieuws in biografie Wim Jansen: Feyenoord-icoon lijdt aan dementie

Triest nieuws in biografie Wim Jansen: Feyenoord-icoon lijdt aan dementie

Gepubliceerd: zaterdag 23 oktober 2021 om 08:58za 23-10-2021 om 08:58

Laatste update: zaterdag 23 oktober 2021 om 17:02za 23-10-2021 om 17:02

Wim Jansen lijdt aan dementie. Die onthulling doet het Feyenoord-icoon en voormalig trainer van de Rotterdammers in zijn biografie, die volgende week op zijn 75e verjaardag verschijnt. 

Tijdens de coronacrisis besloot Jansen zich uitgebreid te laten onderzoeken, mede omdat hij steeds vaker aan zijn vrouw Cobie moest vragen welke dag het was. Na het lezen van de biografie van generatiegenoot Piet Schrijvers, die ook aan de ziekte van Alzheimer bleek te lijdem, sloeg de twijfel toe bij Jansen. 

De vermoedens van Jansen werden na het onderzoek bevestigd. Hij lijdt aan een beginnende vorm van dementie. "Hoe snel zal het gaan?", zo denkt Jansen na in zijn biografie Meesterbrein, opgetekend door het Algemeen Dagblad. "Of blijft het nog een tijdje zoals het nu is? Ik wil zolang mogelijk genieten van onze kinderen en twee kleinkinderen. We gaan nog naar de thuiswedstrijden van Feyenoord. Bij al het andere zal ik keuzes moeten maken."

Jansen twijfelde lang of hij een boek wilde laten maken over zijn carrière, maar ging na overleg met zijn familie overstag. Jansen won met Feyenoord de UEFA Cup, drie landstitels en een KNVB Beker. Hij kwam in 476 officiële wedstrijden in actie voor de Rotterdammers. Hierin vond hij 39 keer het net. In zijn tijd als trainer van Feyenoord loodste hij de ploeg (begin jaren '90) door een crisisperiode, waarin er geen geld te besteden was. Desondanks won Feyenoord onder leiding van Jansen twee keer de KNVB Beker.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws