Maher onthult reden achter contractverlenging: 'Heb veel te danken aan FC Utrecht'

Maher onthult reden achter contractverlenging: 'Heb veel te danken aan FC Utrecht'

23-10-2021 13:04 Laatste update: 13:04
34

Adam Maher verlengde onlangs zijn contract bij FC Utrecht tot medio 2023, maar dat betekent niet dat hij de Domstedelingen tot die tijd trouw blijft. In gesprek met De Telegraaf licht hij zijn voornaamste reden voor een nieuwe verbintenis toe. 

"De belangrijkste reden is het gevoel dat ik had. Ik heb het heel goed naar mijn zin bij de club en ook veel te danken aan FC Utrecht", vertelt de 28-jarige middenvelder tegen de krant. "Als ik komende zomer alsnog een stap kan maken, dan kan FC Utrecht er ook wat aan verdienen. Je wil ook wat terugdoen voor de club. Maar wat er in de zomer eventueel gebeurt, is nog ver weg. Het belangrijkste voor nu is dat ik veel waardering voel, lekker op mijn plek zit en plezier heb in wat ik doe."

Door de jaren heen is Maher getransformeerd van een aanvallende middenvelder naar een defensief ingestelde middenvelder. "Ik heb mijn debuut gemaakt als nummer 10 en op die plek twee jaar gespeeld bij AZ, vervolgens ben ik bij PSV meer een box-to-box-speler geworden. Sinds mijn terugkeer bij AZ ben ik op de nummer 6-positie terechtgekomen en speel ik controlerend. Op die plek wordt tactisch en positioneel veel van je gevraagd. Je moet anticiperen op wat je ziet gebeuren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie