'Weet je wat bijzonder is? Dat ik elke dag train met mannen als Götze en Zahavi'

'Weet je wat bijzonder is? Dat ik elke dag train met mannen als Götze en Zahavi'

Gepubliceerd: zaterdag 23 oktober 2021 om 13:17za 23-10-2021 om 13:17

Laatste update: zaterdag 23 oktober 2021 om 13:19za 23-10-2021 om 13:19

Ibrahim Sangaré heeft de harten in het Philips Stadion veroverd. De middenvelder van PSV doorstond een leerzaam eerste seizoen glansrijk en is een dragende kracht op het middenveld. Toch ziet hij zichzelf allerminst als een belangrijke speler. 

De 23-jarige Ivoriaan kwam in september 2020 van Toulouse naar PSV. In zijn eerste jaar had men twijfels bij zijn voetballende vermogen. "Vorig jaar hebben we niet het makkelijkste seizoen gehad, maar het was wel een leerzame periode en een tijd waarin we als groep hecht zijn geworden. Ik heb veel aan de technische staf gehad en specifiek aan Boudewijn Zenden, die me bijvoorbeeld advies geeft hoe ik me in balbezit kan ontwikkelen. Het geeft een heerlijk gevoel dat ik nu ook goals voor het team heb gemaakt", stelt Sangaré in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

In zijn tweede seizoen is de Ivoriaans international een onmisbare schakel op het middenrif van PSV. Het levert hem zelf een eigen lied op bij de Eindhovense aanhang. Groots voelt hij zich echter allesbehalve. "Weet je wat bijzonder is? Dat ik elke dag met mannen als Mario Götze en Eran Zahavi mag trainen, bijvoorbeeld. Ik zie dat als een privilege", erkent Sangaré bescheiden, die de loftrompet steekt over het tweetal.

"Zij hebben in het internationale voetbal al veel bereikt en laten zien. Wat ik mooi vind, is dat ze echt luisteren als je ergens mee zit en waardevolle adviezen hebben vanuit hun ervaring." Ook Olivier Boscagli was een belangrijk persoon voor Sangaré bij zijn aankomst in Nederland. "Door hem was de taalbarrière niet het allergrootste probleem."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws