FC Utrecht neemt vlak voor Ajax-PSV de derde plek stevig in handen

FC Utrecht neemt vlak voor Ajax-PSV de derde plek stevig in handen

Gepubliceerd: zaterdag 23 oktober 2021 om 20:34za 23-10-2021 om 20:34

FC Utrecht heeft zes dagen na de 5-1 nederlaag bij AZ de rug gerecht en blijft in de top van de Eredivisie hangen. SC Heerenveen – dat het voor de gelegenheid zonder Henk Veerman probeerde – leek lange tijd een puntje mee te nemen uit De Galgenwaard, maar Sander van de Streek besliste anders: 2-1 voor de thuisploeg.

Rami Kaib en Ibrahim Dresevic moesten voor rust weliswaar doelman Xavier Mous te hulp schieten, maar Heerenveen maakte een frisse indruk in Utrecht en bleek ook over veerkracht te beschikken. Kort nadat Moussa Syllah goed voorbereidend werk van Django Warmerdam bekroonde met de goed ingeschoten openingstreffer, stond het alweer gelijk. Milan van Ewijk zette goed door op rechts en gaf voor, Willem Janssen werkte de bal ongelukkigerwijs in eigen doel: 1-1.

Vlak voor rust moest Maarten Paes bovendien nog gestrekt na een inzet van Arjen van der Heide. In de tweede helft gebeurde er beduidend minder, al had Mark van der Maarel nog bijna succes met een heel gewaagde poging.

In het slotkwartier kwam Henk Veerman alsnog binnen de lijnen en kwam de wedstrijd weer tot leven. De stormram werd direct na zijn invalbeurt bediend door naamgenoot Joey Veerman, maar slaagde er niet in om Paes te passeren. Aan de overzijde werd er wél gescoord, door een andere invaller: Hidde ter Avest verzorgde het voorbereidende werk en Van de Streek bezorgde FC Utrecht alsnog de drie punten.

Het betekent dat René Hake en zijn mannen profiteren van het puntenverlies van Willem II tegen Fortuna Sittard en het weekend sowieso als nummer drie van de Eredivisie afsluiten: FC Utrecht mag in de leunstoel kijken naar de kraker tussen Ajax en PSV van zondag. Heerenveen blijft voorlopig achtste, maar moet vrezen voor zijn plek in het linkerrijtje.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws