Onverwacht spetterende climax van degradatiekraker: Kramer kopt RKC langs Sparta

Onverwacht spetterende climax van degradatiekraker: Kramer kopt RKC langs Sparta

Gepubliceerd: zaterdag 23 oktober 2021 om 22:49za 23-10-2021 om 22:49

RKC Waalwijk heeft zaterdagavond een even late als kapitale zege op Sparta geboekt. Een 0-0 gelijkspel leek het enige logische resultaat in een weinig vermakelijke degradatiekraker, maar Michiel Kramer bezorgde RKC in de laatste minuut alsnog de punten.

Toen beide teams zich in Waalwijk klaarmaakten voor de tweede helft, was hekkensluiter PEC Zwolle – dat tegen Heracles Almelo zijn eerste zege van het seizoen boekte – net dichterbij gekropen. RKC en Sparta hadden toen drie kwartier achter de rug, waarin bijzonder weinig was gebeurd. Beide teams kregen één kans, maar Maduka Okoye hield Jens Odgaard van scoren af en Etienne Vaessen redde op een inzet van Vito van Crooij.

In de tweede helft wisten beide teams dat een overwinning goud waard zou zijn. Lennart Thy kwam al vroeg in scoringspositie en Michiel Kramer kreeg later twee nog grotere kansen aan de overkant, maar beiden wisten de ban niet te breken. RKC had uiteindelijk het meest over, maar ontsnapte nog éénmaal: de ingevallen Mario Engels dook plots voor Vaessen op, maar zijn chip ging naast.

Vlak voor het ingaan van de blessuretijd, kreeg Iliass Bel Hassani opeens een bevlieging. De linkspoot trok vanaf rechts naar binnen, liet de bal indraaien en zag Kramer overtuigend raak koppen. RKC komt op tien punten en laat de degradatiezone voorlopig achter zich. Sparta blijft voorlaatste, ziet PEC dus inlopen en moet afwachten wat FC Groningen zondagavond tegen AZ doet.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws