Vloet koos dag vóór penaltymisser al voor panenka: 'Ik kijk ook beelden'

Vloet koos dag vóór penaltymisser al voor panenka: 'Ik kijk ook beelden'

23-10-2021 23:00
24

Rai Vloet moest na afloop van PEC Zwolle-Heracles Almelo door het stof. Mede doordat Vloet een strafschop over stiftte, pakte hekkensluiter PEC zijn eerste competitiezege van het seizoen tegen de Almeloërs.

Doelman Janis Blaswich verscheen na afloop direct voor de microfoon van ESPN. "Je kunt een penalty missen, maar hier kan ik niets over zeggen...", liet de doelman desgevraagd weten. Vloet zelf gaf even later een interview en verklaarde na afloop dat hij vooraf al had besloten om voor een panenka te gaan, mocht Heracles een penalty krijgen. "Want ik kijk ook beelden van de keeper (Kostas Lamprou, red.) natuurlijk. En ik dacht ook: bij een belangrijke stand gaat de keeper altijd naar een hoek. Dus ik dacht dat het de grootste kans was om hem door het midden te schieten. Misschien had ik hem gewoon moeten schieten, in plaats van de panenka..."

De opzet van Vloet mislukte namelijk faliekant. "Mijn excuses naar de hele club en de supporters. De groep en de technische staf heb ik al gedaan, want dit verlies reken ik mezelf wel aan. Of ik me beroerd voel? Ja, ik voel me heel klote. Ik sta hier om die penalty binnen te schieten, het is mijn verantwoordelijkheid om dat te doen en dat gebeurt dan niet, op een belangrijk moment."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie