Van Polen met Oranje-shirt in de hand: 'Ik kon wel janken, had overal kippenvel'

Van Polen met Oranje-shirt in de hand: 'Ik kon wel janken, had overal kippenvel'

24-10-2021 07:25
8

Bram van Polen is opgelucht en blij dat het kwartje zaterdag eindelijk eens de goede kant opviel voor PEC Zwolle. De 36-jarige aanvoerder besliste de Eredivisie-wedstrijd tegen Heracles Almelo met een late penalty (1-0).

Nadat Rai Vloet een panenka helemaal mis zag gaan, mocht Van Polen de klus klaren voor de Blauwvingers. "Toen ik Dean (Huiberts, red.) zag liggen, dacht ik wel: dat zou lekker zijn. Een Varretje", zegt de verdediger tegen ESPN. "Ik had zelf geen idee wat er aan de hand was. Het duurde zolang. Er stond vervolgens wel aardig wat druk op. Ik moest wel echt even mijn rust pakken."

Van Polen verzilverde het buitenkansje en bezorgde PEC zo de eerste zege van het seizoen. "Ik kon wel janken. Ik was zo blij. Ik had overal kippenvel na die goal. We hebben de fans tot nu toe niet zoveel gegeven, maar ze zijn zó achter ons blijven staan."

Ook trainer Art Langeler kwam nooit echt onder vuur te liggen ondanks de laatste plaats. "Ik denk dat iedereen wel een beetje heeft gezien waar we vandaan komen, met heel veel jeugd en jongens die nog niet fit waren", reageert Van Polen. "Uiteindelijk moest het een keer onze kant op vallen. Daarom denk ik ook dat hij dat krediet heeft gehad. Wij zijn volledig achter hem blijven staan en de club ook. Daarom is de ontlading des te groter. Laten we hopen dat dit het begin is van iets moois."

Van Polen kreeg tijdens de ereronde van een fan een Oranje-shirt met zijn naam. "Ik vind het zo leuk dat ze dat doen, maar diegene heeft niet echt verstand van voetbal." Bondscoach Louis van Gaal hoeft bovendien niet te bellen. "Ik wil die vrije interlandweken en weekendjes niet opgeven. Dat is veel te lekker", grapt de routinier.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie