ESPN-trio kritisch op PSV-captain Van Ginkel: 'Pröpper betere keuze'

ESPN-trio kritisch op PSV-captain Van Ginkel: 'Pröpper betere keuze'

24-10-2021 08:45
49

PSV-trainer Roger Schmidt moet overwegen om Marco van Ginkel te passeren ten faveure van Davy Pröpper voor de topper tegen Ajax. Dat vinden ESPN-analisten Hans Kraay jr., Arnold Bruggink en Aad de Mos, die hun twijfels uiten over de aanvoerder van de Eindhovenaren.

Kraay kraakt de rol van Van Ginkel bij de winnende treffer van AS Monaco in de Europa League afgelopen donderdag (1-2). De middenvelder verloor een duel van Kevin Volland, waarna Sofiane Diop de aanval van de bezoekers afrondde. "Ik heb daar niet zoveel mensen over gehoord, maar ik vind Van Ginkel de grote schuldige. Hij trekt zijn been terug, Van Ginkel heeft niet getackeld."

"Je moet daar overal dwars doorheen tackelen, maar hij springt er overheen", gaat Kraay verder bij ESPN. "Dit kan echt niet, dit is een levensbepalende tackle. Dit bepaalt of je boven Monaco in de stand staat en je trekt je been terug. Ik vind het niet kunnen." De verslaggever vraagt zich af of Van Ginkel wel helemaal pijnvrij is. "Het lijkt alsof hij af en toe last heeft van zijn knie."

Ook Arnold Bruggink ziet dat Van Ginkel moeite lijkt te hebben. "Je ziet dat hij problemen krijgt in de wedstrijden waarin het tempo omhoog gaat en hij sneller moet handelen." Daar sluit De Mos zich bij aan. "Ik had hem geen aanvoerder gemaakt", stelt de voormalig PSV-trainer. "Ik denk dat Schmidt hem niet zo goed kende, maar op basis van zijn reputatie en het verleden die keuze gemaakt heeft."

"Hij was natuurlijk veel beter dan hij nu is", vervolgt De Mos. "In wedstrijden waar het er om ging heeft hij het niet laten zien. Ik denk dat Pröpper op dit moment een betere keuze zou zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie