Berghuis: Ik weet het niet, het voelt gewoon goed. Daar ben ik blij mee

Berghuis: "Ik weet het niet, het voelt gewoon goed. Daar ben ik blij mee"

Gepubliceerd: zondag 24 oktober 2021 om 19:20zo 24-10-2021 om 19:20

Laatste update: zondag 24 oktober 2021 om 19:23zo 24-10-2021 om 19:23

Steven Berghuis is dolgelukkig na de 5-0 overwinning van Ajax op PSV. Hij geeft stiekem toe vaker op het middenveld te willen spelen.

De Ajax-spelers waren gebrand op een overwinning tegen PSV en waren volgens Berghuis zeker niet verzadigd na het Champions League-feestje tegen Borussia Dortmund. "Nee, helemaal niet, want zo denk je niet. Dinsdag hadden we een hoog niveau, maar dat moet je ook loslaten."

"Het is niet makkelijk om dat te halen. We hadden het in de eerste fase best moeilijk. PSV was balvast en kwam gevaarlijk door. Na de 1-0 liep het beter en na de 2-0 hadden we PSV een soort van liggen en liepen we uit tot 5-0", zegt Berghuis tegen ESPN.

Ook over zijn eigen positie is Berghuis duidelijk. Hij lijkt Davy Klaassen definitief uit de basis te hebben gespeeld. "Ik voel me heel erg lekker. Ik heb het gevoel dat al mijn kwaliteiten hier goed tot uiting komen, in de as van het veld met twee echte buitenspelers voor me. Ik kom veel in scoringspositie en kan het spel snel verleggen, daardoor wordt het spel van Ajax ook sneller. Ik weet het niet, het voelt gewoon goed. Daar ben ik blij mee."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws