AZ weet weer wat verliezen is: Groningen pakt mede door wondergoal drie punten

AZ weet weer wat verliezen is: Groningen pakt mede door wondergoal drie punten

Gepubliceerd: zondag 24 oktober 2021 om 21:54zo 24-10-2021 om 21:54

AZ heeft de stijgende lijn van de laatste weken niet door weten te trekken. Op bezoek bij laagvlieger FC Groningen liep de formatie van Pascal Jansen tegen een nederlaag aan.

AZ kende een zeer moeizame start van het seizoen. Voorafgaand aan het duel met Groningen stond de teller echter op vijf overwinningen op rij voor de Alkmaarders. Groningen was voor het treffen met AZ de nummer zestien van de Eredivisie.

In het eerste deel van de wedstrijd was de Trots van het Noorden gevaarlijk. Zo miste Paulos Abraham een grote kans en werkte Jordy Clasie de bal in de rebound bijna in zijn eigen doel. Niet veel later was het alsnog raak voor Groningen. Cyril Ngonge maakte misschien wel de goal van het seizoen door de bal met zijn hak achter Peter Vindahl te werken: 1-0.

Dat was ook de stand die bij rust op het scorebord stond. Na de pauze nam AZ meer initiatief. De bezoekers wisten echter niet tot grote kansen te komen. Uiteindelijk kwam Groningen op 2-0, doordat Michael de Leeuw de uitkomende Vindahl wist te verschalken.

Hoewel AZ nog een slotoffensiefje inzette, werd 2-0 de einduitslag. Daardoor is de goede reeks van de Alkmaarders ten einde, die nu elfde staan in de Eredivisie. Groningen klimt op de ranglijst en trekt weg van de degradatiezone. De ploeg van Danny Buijs staat nu vijftiende.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws